Το Κρίταμο

Η αλήθεια είναι πως όσο περήφανοι είμαστε για την ποιότητα των προιόντων μας άλλο τόσο περήφανοι είμαστε και για τα καταστήματα με τα οποία συνεργαζόμαστε!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν άλλο ένα, εντελώς διαφορετικό αυτή τη φορά μαγαζί που και μ’ αυτό κλείνουμε εφέτος 5 χρόνια συνεργασίας! Συνεργασίας άψογης και αποδοτικής!

Το Κρίταμο είναι ένα παραδοσιακό παντοπωλείο και οπωροπωλείο, ίσως και το παλαιότερο στον Κορυδαλλό, βγαλμένο από ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου. Όλα ξυπνούν αναμνήσεις και συναισθήματα: τα παλιά ξύλινα ντουλάπια του στο εσωτερικό γεμάτα με ζυμαρικά, πάστα ντομάτας, λάδι και ότι άλλο χρειάζεται η νοικοκυρά για το φαγητό της ημέρας, τα ξύλινα παραδοσιακά τελάρα του στο πεζοδρόμιο γεμάτα με μυρωδάτα φρούτα που προσκαλούν τον περαστικό να ψωνίσει, λίγο πιο μέσα, τα τελάρα με τα ολόφρεσκα λαχανικά που παραλαμβάνει κάθε χάραμα ο ιδιοκτήτης του, χαιρετώντας τους πρώτους Κορυδαλλιώτες που πάνε για δουλειά και η χαρακτηριστική κόκκινη τέντα του με τις λευκές ρίγες που σου φέρνει στο μυαλό τόσα άλλα μικρά μαγαζιά σαν αυτό, σκορπισμένα σε πόλεις της Μεσογείου!

Ακόμα και το όνομά του είναι ιδιαίτερο. Το Κρίταμο είναι γνωστό στους περισσότερους σαν αλμυρίκι. Είναι βότανο που αναπτύσσεται στην ακροθαλασσιά, κυρίως στις χώρες της Μεσογείου. Μεγαλώνει έτσι άγριο και μοναχικό πάνω στα βράχια. Τα φύλλα του τρώγονται ωμά, βραστά ή επεξεργασμένα ως τουρσί. Με γεύση και άρωμα θάλασσας το Κρίταμο, αν και όχι τόσο δημοφιλές, αποτελεί έναν τσιπουρομεζέ από τους λίγους. Το Κρίταμο όμως είναι και super food υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C που χρησιμοποιείται ως ορεκτικό, διουρητικό, χωνευτικό και αντιμικροβιακό. Καθαρίζει το αίμα και τον οργανισμό από τις τοξίνες, ενώ θεωρείται ευεργετικό και για το συκώτι.

Αλήθεια το ξέρατε το Κρίταμο; Αν όχι, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το γνωρίσετε. Τόσο το βότανο όσο και το παραδοσιακό μαγαζί στον Κορυδαλλό!

Το Κρίταμο

Κρόνου 18 – Κορυδαλλός – ΤΚ 18122 Tηλέφωνο Επικοινωνίας 2114054451

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Μετάβαση στο περιεχόμενο