Ποια είναι τα φρούτα & λαχανικά του καλοκαιριού στην Ελλάδα;

Η εποχικότητα των τροφίμων, αναφέρεται στην εποχή του έτους που γίνεται η συγκομιδή τους. Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, φυσικά αναπτύσσονται και ωριμάζουν κατά τη διάρκεια ορισμένης περιόδου κάθε χρόνο. Όταν είναι ώριμα, είναι στα καλύτερά τους τόσο διατροφικά, όσο και γευστικά. Για παράδειγμα, τα κεράσια είναι ώριμα και ζουμερά τον Ιούνιο, άρα η κατάλληλη εποχή για να τα καταναλώσετε «στην εποχή τους» είναι ο Ιούνιος! 
Φυσικά, η σύγχρονη τεχνολογία, μας έχει οδηγήσει στο να μπορούμε να αγοράσουμε το ίδιο γευστικά φρούτα και λαχανικά και εκτός εποχής τους. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, είτε γιατί έρχονται αεροπορικώς από θερμότερες χώρες του κόσμου όπου μαζεύονται πριν από την ώρα της συγκομιδής τους και ωριμάζουν μέχρι να φτάσουν στην χώρα παραλαβής τους.
Αν πάντως θέλετε να μάθετε ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού στην Ελλάδα, εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε:
Φρούτα και λαχανικά Ιουνίου
Αγγούρι, αβοκάντο, αρακά, βλίτα, κολοκύθι, κρεμμύδι, μελιτζάνα, μαϊντανό, ντομάτα, πιπεριά, πατάτα, ραπανάκι, σκόρδο, σπανάκι, φασολάκια, μελιτζάνα, καλαμπόκι.
Αχλάδι, βερίκοκο, βύσσινο, κεράσι, καρπούζι, μούσμουλο, καλοκαιρινό πορτοκάλι (Βαλένσια), πεπόνι, ροδάκινο (ορισμένες ποικιλίες), φράουλα.
Φρούτα και λαχανικά Ιουλίου
Αγγούρι, άνηθος, αντίδι, αρακάς, βλίτο, κολοκυθάκι, καρότα, κολοκύθα, φρέσκο κρεμμύδι, λάχανο, μαϊντανός, μάραθος, μαρούλι, μελιτζάνα, μπάμιες, ντομάτα, πιπεριά, παντζάρι, πατάτα, ραπανάκι, ραδίκι, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο, φασολάκια.
Αχλάδι, βερίκοκο, βύσσινο, κεράσι, καρπούζι, μήλο, πεπόνι, ροδάκινο (ορισμένες ποικιλίες), σύκο, φράουλα.
Φρούτα και λαχανικά Αυγούστου
Αγγούρι, άνηθο, αντίδια, βλίτα, καρότο, κολοκύθα, πράσινο κολοκύθι, κρεμμύδι, λάχανο, μαϊντανό, μάραθο, μαρούλι, μελιτζάνα, μπάμιες, ντομάτα, παντζάρι, πατάτα, πιπεριά, ραδίκι, ραπανάκι, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο και φρέσκα φασολάκια.
Αχλάδι, δαμάσκηνο, καρπούζι, μήλα, πεπόνι, ροδάκινο, σταφύλι και σύκο.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Μετάβαση στο περιεχόμενο